Wij doen ook piercing projecten natuurlijk! Hier hebben we speciale prijzen op aanvraag voor. Wij piercen alleen met Titanium sieraden om de kans op allergische reactie zo klein mogelijk te houden en niet met chirurgisch staal (zoals vele andere piercing studio’s). Hierdoor zijn onze prijzen iets hoger maar leveren wij wel kwaliteit! Voor advies en andere vragen, kom gerust langs of maak telefonisch een afspraak.

Martin en Marleen.

 

Staat je vraag en niet bij? Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden je vragen.

 

1) Doet het zetten van een piercing pijn?

Dat is voor iedereen verschillend. De plaats van de piercing en waardoor heen geprikt moet worden hebben allemaal invloed op de 'pijn'  die het doet.

 

2) Wat mag ik wel / niet na het zetten van een piercing?

Je krijgt bij het plaatsen van een piercing een brief mee, waarin staat wat je wel en niet moet doen. Er zijn een aantal dingen die je moet voorkomen zoals naar een zwembad of sauna gaan.

 

3) Hoe weet ik of mijn piercing ontstoken is?

Als de piercing roder is dan normaal, hard aanvoelt, heel veel pijn doet en er pus-vorming is, dan kun je er wel vanuit gaan dat de piercing ontstoken is. Mocht dit het geval zijn, of twijfel je enorm, neem contact op met de huisarts er vertel dat je een piercing heb laten zetten. Verwijder de piercing niet zelf maar laat dit doen door de huisarts of door de piercer.

 

4) Hoelang duurt het voordat een piercing is genezen?

Dit is afhankelijk van de plaats van de piercing. De kortste periode is ongeveer 6 weken, maar andere plaatsen op/in het lichaam duren tot 9 -12  maanden. Tevens is het sterk afhankelijk hoe de piercing verzorgt wordt en hoe snel jezelf geneest.

 

5) Hoe moet ik mijn nieuwe piercing verzorgen?

Voordat de piercing gezet wordt krijg je instructies over de verzorging van de piercing. Dit is namelijk ook afhankelijk van welke piercing je laat zetten. Als je na het piercen naar huis gaat krijg je nog een formulier mee waarin je alles kunt nalezen, over de verzorging van je piercing. Mocht je vragen hebben kun je altijd contact opnemen en dan vertellen wij wat je wilt weten.

 

 6) Zijn er kansen op infectie?

De kans dat je infectie oploopt is klein. We werken met steriele sieraden, naalden en tangen. De nazorg is ook erg van belang. Raak je piercing niet met vuile handen aan. Ook al zien je handen er niet vies uit, blijf er zoveel mogelijk vanaf en mocht je er toch aan willen zitten, was je handen voordat je iets met de piercing gaat doen.

Mocht je twijfelen of je infectie hebt opgelopen neem dan contact op met de huisarts en vraag wat je moet doen.

Langskomen in de studio mag uiteraard ook en dan geven wij advies.

 

 7) Werken jullie schoon en steriel?

Alle materialen die we gebruiken bij het zetten van een piercing, zijn steriel. De naalden zijn gesteriliseerd aangeleverd en de sieraden steriliseren we zelf met onze gecertificeerde autoclaaf. Naalden en sieraden mogen niet worden hergebruikt! Mocht je meer hierover willen weten kom gerust langs, dan leggen we je alles uit.

 

8) Ik wil een nieuw sieraad, wanneer mag ik deze wisselen?

Zolang je nog niet genezen bent, kun je het beste de piercing laten zitten. Mocht je toch willen wisselen van sieraad, kom langs en we bekijken de mogelijkheden. Ben je volledig genezen? Dan kun je je sieraad zelf wisselen. Vind je dit eng of heb je liever dat wij dat doen, kom langs in de shop en wij wisselen het sieraad voor je tegen een kleine vergoeding.

 

9) Met welke sieraden wordt een piercing geplaatst?

Zelf gebruik ik alleen titanium sieraden om de piercing te zetten. Ik zet alleen met titanium om een allergische reactie zoveel mogelijk te voorkomen. Na genezing kun je ook chirurgische staal gebruiken als je dat wilt en als je zeker weet dat je daar geen allergie voor hebt.

 

10) Vanaf welke leeftijd mag ik een piercing laten zetten?

Piercen mag al vanaf 12 jarige leeftijd. Vanaf 12 t/m 16 jaar mag je een piercing laten zetten MET toestemming van je ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger (voogd). Deze moeten ook het toestemmingsformulier tekenen, dus zorg dat je met hen naar de studio komt.

Vanaf 16 jaar mag je piercings laten zetten ZONDER toestemming van ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger (voogd). 

Voor alle leeftijden geldt een legitimatie plicht. Neem dus altijd je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs mee.

 

11) Werk je alleen op afspraak of kan ik zo langskomen?

We piercen alleen op afspraak, en in de weekenden kun je langskomen om een piercing te laten zetten. Kijk onder het kopje contact hoe je me kunt bereiken en voor de openingstijden. 

12) Titanium sieraden vind ik niet zo mooi om te zien, kun je ook met andere sieraden een piercing zetten?

Nee ik zet alleen met titanium. Wel heb ik verschillende sieraden van titanium. Goudkleurig titanium voor bijvoorbeeld navelpiercings. Titanium met diverse steentjes, zwart gekleurd titanium en regenboogkleuren titanium. Niet voor alle piercings heb ik alle gekleurde titanium sieraden, maar wil je iets anders? Vraag ernaar in de studio of als je een afspraak maakt. Dan kan ik zorgen dat alles klaar ligt als je komt.