Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden je vragen.

 

1) Doet het zetten van een tatoeage pijn?
Dit is voor iedereen verschillend en ook afhankelijk van de plaats van de tatoeage. De meeste mensen ervaren het als “vervelend” maar niet erg pijnlijk.

 

2) Wat mag ik wel/niet na het zetten van een tatoeage?
Het wordt afgeraden om te zwemmen en te zonnen kort na het zetten van een tatoeage. Zelf adviseer ik 4 tot 6 weken te wachten met zwemmen en zonnebaden zodat de tatoeage voldoende de tijd heeft gehad om te genezen. Zorg er in deze tijd voor dat de tatoeage schoon en vettig blijft en draag geen vuile of strakke kleding op de plek waar de tatoeage is aangebracht.

 

3) Wat kost het om een tatoeage te laten zetten?
Dit is afhankelijk van de grootte, plaats en tijd die ik er mee bezig ben. Ik werk met een vaste uur prijs die van te voren wordt afgesproken.

 

4) Hoe oud moet ik zijn om een tatoeage te laten zetten?

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar mogen al een tatoeage laten zetten, maar dan wel in aanwezigheid én met goedkeuring van ouder of wettige vertegenwoordiger (voogd). Het is bij jongeren tot 16 jaar NIET toegestaan om het hoofd, de hals, de polsen of de handen te tatoeëren.

Vanaf 16 jaar mag je hier zelf over beslissen.

Voor alle leeftijden geldt een legitimatie plicht. Neem dus altijd je identiteitsbewijs of paspoort mee.

 

5) Tatoeëer je ook met as in de inkt verwerkt?
Nee, tatoeëren met as is niet goedgekeurd door de GGD en dus ook niet toegestaan.

 

6) Tatoeëer je ook mijn eigen ontwerp of kun je daar mee helpen om mijn eigen tatoeage te ontwerpen?
Als je een eigen ontwerp hebt kun je dit altijd meebrengen om te kijken of dit mogelijk is. Als je alleen een eigen idee hebt, kunnen we dit ook samen uitwerken om zo tot een zeer persoonlijke tatoeage te komen. Voor het ontwerpen reken ik een klein bedrag wat later wordt verrekend met het zetten van de tatoeage.

 

7) Ben je een gecertificeerde studio?
Ja ik ben GGD gecertificeerd en wordt gecontroleerd door de GGD. Tevens sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

 

8) Ik gebruik bloedverdunners kan ik dan getatoeëerd worden?
Hiervoor geldt, overleg dit met je behandelend arts en volg zijn/haar advies op. Veel mensen die bloedverdunners gebruiken laten wel een tatoeage zetten, maar overleg het wel met je behandelend arts voor alle eventuele risico’s.

 

9) Ik heb suikerziekte kan ik dan getatoeëerd worden?
Hiervoor geldt ook, overleg dit met je behandelend arts en volg zijn/haar advies op. Veel mensen met suikerziekte hebben zich laten tatoeëren, maar overleg het wel met je behandelend arts voor alle eventuele risico's. 

Zorg tevens dat je goed gegeten hebt en uitgerust bent. Dit alles om te voorkomen dat er iets gebeurt met je suikerspiegel tijdens het tatoeëren.

 

10) Werk je alleen op afspraak of kan ik zo langskomen?
Ik tatoeëer op afspraak, maar tijdens de openingstijden kun je altijd binnenlopen voor vragen en advies. Kijk onder het kopje contact hoe je me kunt bereiken en voor de openingstijden.

 

11) Tatoeëer je ook over mijn oude tatoeage heen of kun je deze opknappen?
Cover-ups zijn mogelijk maar is zeer afhankelijk van wat er staat en wat er overheen moet komen. Kom vrijblijvend langs voor advies en we bespreken de mogelijkheden.

 

12) Ik wil een Chinese/Arabische/of andere buitenlandse tekst laten vertalen doe je dat ook?
Ik vertaal zelf geen teksten om fouten te voorkomen. Je zal hier zelf voor moeten zorgen.

 

13) Ik denk dat ik een allergie heb, kan ik dan toch een tattoo laten zetten?
Waarschijnlijk wel. Graag zou ik je adviseren om eerst advies in te winnen bij je behandelend arts en het voor te leggen dat je een tatoeage wilt, en dan zijn/haar advies te volgen.

 

14) Hoe maak ik een afspraak?
Een afspraak kun je maken via WhatsApp, sms, mail, Facebook of telefonisch. Maar even binnen lopen is natuurlijk ook mogelijk. Kijk voor de openingstijden onder het kopje contact wanneer de studio geopend is.

15) Wat is een minder 'goede' plek voor een tattoo?
Op handen en vingers tatoeëren heeft niet mijn voorkeur aangezien deze plekken snel vervagen. De kans op 'blow-outs' zijn ook heel groot. De tattoo ziet er in het begin mooi uit, maar na verloop van tijd worden deze, vooral op vingers, heel lelijk. Dit komt voornamelijk door de huid die veel beweegt en heel dun is.

Studio regels:

1) Ik tatoeëer in  een GGD goedgekeurde ruimte, dus iemand meebrengen mag maar geen hele groepen toeschouwers.
2) Er mag niet gerookt, gegeten of gedronken worden in de tattoo ruimte i.v.m. de hygiëne.
3) Ik tatoeëer liever niet in het aangezicht, maar na overleg komen we er wel uit. Op geslachtsdelen tatoeëer in nooit. Handen en vingers zijn voor eigen risico (zie vraag 15 hierboven).
4) Als ik een tekening voor je moet maken van een tatoeage reken ik een klein bedrag om te voorkomen dat ik vele tekeningen voor niets maak. Dit bedrag wordt verrekend met de werkelijke tatoeage als ik deze zet.
5) Wanneer de afspraak definitief wordt gemaakt vraag ik een aanbetaling van €50,- , dit wordt ook weer verrekend met het eindbedrag van de tatoeage. Dit i.v.m. niet nakomen van afspraken. Afspraken kunnen 48 uur van te voren nog worden verzet.

 

 

Tips voordat je een tattoo laat zetten: 

1) Probeer je te ontspannen tijdens het tatoeëren hierdoor is je huid minder gevoelig.

2) Zorg dat je bent uitgerust en dat je goed hebt gegeten.

3) Gebruik minimaal 24 uur van te voren geen medicijnen, alcohol of drugs.

    Hierdoor kan je bloed verdunnen waardoor je tijdens het tatoeëren meer kan gaan bloeden wat de tatoeage nadelig kan beïnvloeden.

4) Smeer geen bodylotion vooraf op de plaats waar de tatoeage gezet moet worden.

5) Scheer eventueel de plek waar de tatoeage moet komen voorzichtig met een schoon/nieuw scheermesje om huidirritatie te beperken.