Toen we de studio aan de Bramengaarde openden wilde we een ‘open’ uitstraling en niet zo’n tattoo-studio waar zo’n taboe op rust. We wilde een studio die voor iedereen toegankelijk zou zijn. Dat is goed gelukt.

Er werd in onze studio steeds vaker de vraag gesteld of we ook Permanente Make-Up konden zetten. Dit gaf ons te denken...

 

Het was misschien wel een goed idee om het aanbod van tatoeëren en piercen uit te breiden met het zetten van Permanente Make-Up. De interesse was al een tijdje aanwezig, maar we wisten niet of mensen het op prijs zouden stellen dat dit gezet wordt in een zogenaamde tattoo studio. 

Alsof alles zo moest zijn raakte ik mijn baan kwijt na 9 jaar, en had nu tijd te veel.

Na heel veel onderzoek werden we aangetrokken tot de vakschool voor cosmetische- en medische micro-pigmentatie SkinQuip.

Hier ben ik de opleiding voor ‘Basis Allround Semi PMU Specialist’ gaan volgen.

 

Op deze vakschool heb ik kennis gemaakt met de pigmenten en de overige producten van SwissColor. Hierdoor ben ik heel gemotiveerd geraakt om deze product te gaan gebruiken in onze studio.

Het is een product dat staat voor kwaliteit en liefde voor de huid met de beste resultaten.

De trainers waren zeer goed onderlegd en hebben een gave om hun kennis en enthousiasme over te brengen.

 

De opleiding duurde 4,5 maand.

In de opleiding hebben we hairstrokes, powderbrows, eyeliners en full-lips techniek geleerd en gezet. Hiervoor hebben we diverse modellen mee moeten nemen naar de school en zijn deze modellen onder toezicht van een vakkundige trainer behandeld.

Hierdoor hebben we veel praktijkervaring opgedaan, en is alles aan bod geweest.

Daarnaast hebben we heel veel theorie gehad over onder andere de huid en wat wel kan en wat je beter niet kunt doen, en ook waarom niet. Tevens het advies naar je klanten en ook dat je soms gewoon ‘nee’ moet zeggen, hoe vervelend het ook is.

Ik ben heel blij dat ik de opleiding gedaan heb, en heb ook gemerkt dat het geen kunstje is dat je moet uitvoeren. Je moet goed nadenken over wat je doet en je moet er ook achter staan. Je wilt het uiterlijk van de vrouw/man verfraaien en niet aanpassen! 

 

Op 15 februari 2020 ben ik geslaagd voor mijn opleiding. Helaas moesten we wat langer wachten op de diploma-uitreiking omdat we te maken kregen met de Corona-crisis.

Uiteindelijk het ik op zaterdag 25 juli 2020 mijn officiële diploma in ontvangst mogen nemen.

 

Heb je vragen voel je vrij om deze te stellen (06 - 43 93 68 10), ik wil je met alle plezier alles uitleggen.

 

Marleen