SwissColor Pigmenten 

In onze studio ‘Ambacht Ink’ maken wij gebruik van de pigmentenlijn van SwissColor voor het zetten van permanente make-up.

 

 

Waarom de keuze voor SwissColor Pigmenten
Voor jou is SwissColor misschien nog geen bekend product. Toch kiezen wij in onze studio heel bewust voor dit product. Graag vertel ik je waarom:  

 

·      SwissColor maakt onderscheid in pigmenten voor wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Hiervoor heeft SwissColor diverse speciale kleurlijnen gemaakt.

·      De pigmenten van SwissColor zijn stabiel, kleurvast, ook na inbrengen in de huid behouden zij hun kleur.

·      De pigmenten 'vloeien' goed onder de huid. Hierdoor zijn ze makkelijk te verwerken en kunnen we zachter met je huid omgaan. Daardoor heb je er   zelf ook minder last van.

·      SwissColor is vrij van schadelijke stoffen.   

 

Gezondheid

Wij vinden het belangrijk dat we in onze studio werken met pigmenten die volledig vrij zijn van (zware) metalen en PAK’s. Het is namelijk bewezen dat deze stoffen op lange termijn schadelijk zijn voor het lichaam. Ze kunnen bijvoorbeeld kankerverwekkend zijn of van invloed zijn op de vruchtbaarheid. Andere, goedkopere, pigmenten kunnen deze (zware) metalen en PAK’s wel bevatten. 
Wij zijn ervan overtuigd dat de pigmenten van SwissColor deze stoffen niet bevatten. Bij SwissColor zijn de schadelijke stoffen vervangen door synthetische stoffen, daarnaast worden organische ingrediënten gebruikt. 

SwissColor staat bekend om de research die wordt gedaan naar het product en de aandacht die besteed wordt aan veiligheid en stabiliteit. 
De stabiliteit wordt gegarandeerd doordat de pigmenten steeds op dezelfde manier geproduceerd worden. 
In verschillende landen zijn richtlijnen opgesteld waar de pigmenten voor permanente make-up aan moeten voldoen, in Nederland zijn deze opgesteld door de Nederlandse Voedsel- en waren autoriteit. SwissColor voldoet aan deze richtlijnen. 

SwissColor geeft transparantie naar gebruikers van hun producten door middel van een (m)sds. In dit vrijwillig uitgegeven veiligheidsinformatieblad vind je de samenstelling van de producten. Deze gegevens verstrek je niet zomaar als je niet héél zeker bent van je producten. 

 

Oorsprong en ontwikkeling van SwissColor
Ingrid Bregenzer begon haar carrière in 1989 als permanente make-up specialiste. In 1997 richtte zij samen met haar zus Helga Strillinger SwissColor op. Inmiddels zijn er twee locaties, één in Oostenrijk, de ander in Zwitserland. 
SwissColor staat bekend om de research die naar het product wordt gedaan en de aandacht die besteed wordt aan veiligheid en stabiliteit. Het is zeker niet zonder reden dat SwissColor wereldwijd in meer dan 65 landen verkocht wordt.

 

SwissColor wordt ontwikkeld in Zwitserland door Ingrid en haar team. Inmiddels zijn er twee locaties, één in Oostenrijk en de andere in Zwitserland.