Studio regels:

 

1) Ik tatoeëer in  een GGD goedgekeurde ruimte, dus iemand meebrengen mag maar geen hele groepen toeschouwers. Voor een dagsessie raad ik het níet aan om iemand mee te nemen.


2) Er mag niet gerookt, gegeten of gedronken worden in de tattoo ruimte i.v.m. de hygiëne.


3) Ik tatoeëer liever niet in het gezicht en in de nek, maar na overleg komen we er wel uit. Op geslachtsdelen tatoeëer ik nóóit. Handen en vingers zijn voor eigen risico (zie vraag 17 bij Tatoeage), maar heeft niet mijn voorkeur.


4) Onze werkwijze is net even anders; als je een tattoo wilt, adviseren wij altijd een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt je idee/voorbeeld gepersonaliseerd indien wenselijk. Tevens nemen we de tijd om te meten of te kijken waar je tattoo  moet komen of adviseer ik daarover. Uiteraard kun je ook alle vragen stellen. In dit gesprek doen we alle voorbereiding en kan ik je een prijs geven voor de gevraagde tattoo. 


5) Wanneer de afspraak definitief wordt gemaakt vraag ik een aanbetaling tussen de €25,- en €75,- , dit wordt ook weer verrekend met het eindbedrag van de tatoeage. Dit i.v.m. niet nakomen van afspraken. Afspraken kunnen 48 uur van te voren nog worden verzet. Kom je niet opdagen op de afgesproken dag/tijd dan ben je de aanbetaling kwijt. Bij het annuleren van je afspraak krijg je een tegoedbon ter waarde van het bedrag van je aanbetaling.

 

6) Ik geef 'garantie' op een tattoo. Dat wil zeggen dat ik een nacontrole doe tussen de 4-6 weken na het zetten van de tattoo. Dan werk ik eventuele oneffenheden of plekjes bij op mijn kosten. Heb je na 8 weken na het zetten géén nieuwe afspraak gemaakt, dan vervalt het recht  op gratis nacontrole. Na 8 weken rekenen we de uurprijs voor de nacontrole.

 

7) Als je een definitieve afspraak heb gemaakt en je wilt nog wijzigingen aanbrengen in het ontwerp, kun je dat doen alléén via whatsapp tot uiterlijk één week voor plaatsing van je tattoo. Dit omdat daarna het niet meer te doen is om alles op tijd klaar te hebben liggen en voor te kunnen bereiden. 

  

8) Als je een afspraak hebt voor een dagsessie let dan op het volgende; de dagsessie duurt van 10:00-18:00 uur. Normaal gesproken is de tattoo dan ook af, dit heb je al met Martin besproken tijdens je intake gesprek.

Wij spreken een dagsessie af met bepaalde 'eisen'; dat jíj het niet opgeeft of dat je huid het niet opgeeft. Indien de huid het opgeeft, wordt er een 'prijsafspraak' gemaakt voor de laatste handelingen aan de tattoo.

Geef jij het zelf op omdat je de pijn niet meer aankunt (en ja die mensen komen echt voor), dan brengen we de afgesproken dagprijs volledig in rekening! Je weet dat je afspreekt voor langere tijd!! Pas je hierop aan.

 

9) Piercen doen we voornamelijk in de avonduren. Je moet hiervoor ook een afspraak maken. 

Houd er rekening mee dat je ongeveer een uurtje in de studio bent. Je hebt een formulier in te vullen, sieraad uitkiezen en dat het zetten van de piercing. Ik wil alles in alle rust kunnen doen zodat jij ook op je gemak bent.

 

 


Tips voordat je een tattoo laat zetten: 

1) Probeer je te ontspannen tijdens het tatoeëren hierdoor is je huid minder gevoelig.

2) Zorg dat je bent uitgerust en dat je goed hebt gegeten.

3) Gebruik minimaal 24 uur van te voren geen medicijnen, alcohol of drugs.

    Hierdoor kan je bloed verdunnen waardoor je tijdens het tatoeëren meer kan gaan bloeden wat de tatoeage nadelig kan beïnvloeden.

4) Smeer geen bodylotion vooraf op de plaats waar de tatoeage gezet moet worden.

5) Scheer eventueel de plek waar de tatoeage moet komen (een dag voordat je getatoeëerd wordt) voorzichtig met een schoon/nieuw scheermesje om huidirritatie te beperken.

6) Wil je (nog) iets weten net voor of tijdens de behandeling, stel gewoon de vraag en ik leg je alles uit.

 


 

Tatoeage

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden je vragen.

 

1) Doet het zetten van een tatoeage pijn?
Dit is voor iedereen verschillend en ook afhankelijk van de plaats van de tatoeage. De meeste mensen ervaren het als “vervelend” maar niet erg pijnlijk.

 

2) Wat mag ik wel/niet na het zetten van een tatoeage?
Het wordt afgeraden om te zwemmen en te zonnen kort na het zetten van een tatoeage. Zelf adviseer ik 4 tot 6 weken te wachten met zwemmen en zonnebaden zodat de tatoeage voldoende de tijd heeft gehad om te genezen. Zorg er in deze tijd voor dat de tatoeage schoon en vettig blijft en draag geen vuile of strakke kleding op de plek waar de tatoeage is aangebracht.

 

3) Wat kost het om een tatoeage te laten zetten?
Dit is afhankelijk van de grootte, plaats en tijd die ik er mee bezig ben. Ik werk met een vaste uur prijs die van te voren wordt besproken.

 

4) Hoe oud moet ik zijn om een tatoeage te laten zetten?

Jongeren tussen de 12 en 16 jaar mogen al een tatoeage laten zetten, maar dan wel in aanwezigheid én met goedkeuring van ouder of wettige vertegenwoordiger (voogd). Het is bij jongeren tot 16 jaar NIET toegestaan om het hoofd, de hals, de polsen of de handen te tatoeëren.

Vanaf 16 jaar mag je hier zelf over beslissen.

Voor alle leeftijden geldt een legitimatie plicht. Neem dus altijd je identiteitsbewijs of paspoort mee.

 

5) Tatoeëer je ook met as in de inkt verwerkt?
Nee, tatoeëren met as is niet goedgekeurd door de GGD en dus ook niet toegestaan.

 

6) Tatoeëer je ook mijn eigen ontwerp of kun je daar mee helpen om mijn eigen tatoeage te ontwerpen?
Als je een eigen ontwerp hebt kun je dit altijd meebrengen om te kijken of dit mogelijk is. Als je alleen een eigen idee hebt, kunnen we dit ook samen uitwerken om zo tot een zeer persoonlijke tatoeage te komen. 

 

7) Ben je een gecertificeerde studio?
Ja ik ben GGD gecertificeerd en wordt gecontroleerd door de GGD. Tevens sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

 

8) Ik gebruik bloedverdunners kan ik dan getatoeëerd worden?
Hiervoor geldt, overleg dit met je behandelend arts en volg zijn/haar advies op. Veel mensen die bloedverdunners gebruiken laten wel een tatoeage zetten, maar overleg het wel met je behandelend arts voor alle eventuele risico’s.

 

9) Ik heb suikerziekte kan ik dan getatoeëerd worden?
Hiervoor geldt ook, overleg dit met je behandelend arts en volg zijn/haar advies op. Veel mensen met suikerziekte hebben zich laten tatoeëren, maar overleg het wel met je behandelend arts voor alle eventuele risico's. 

Zorg tevens dat je goed gegeten hebt en uitgerust bent. Dit alles om te voorkomen dat er iets gebeurt met je suikerspiegel tijdens het tatoeëren.

 

10) Werk je alleen op afspraak of kan ik zo langskomen?
Ik tatoeëer op afspraak, maar tijdens de openingstijden kun je altijd binnenlopen voor vragen en advies. Kijk onder het kopje contact hoe je me kunt bereiken en voor de openingstijden.

 

11) Tatoeëer je ook over mijn oude tatoeage heen of kun je deze opknappen?
Cover-ups zijn mogelijk maar is zeer afhankelijk van wat er staat en wat er overheen moet komen. Kom vrijblijvend langs voor advies en we bespreken de mogelijkheden.

 

12) Ik wil een Chinese/Arabische/of andere buitenlandse tekst laten vertalen doe je dat ook?
Ik vertaal zelf geen teksten om fouten te voorkomen. Je zal hier zelf voor moeten zorgen. Voor alle andere teksten geldt dat je ook zelf met een lettertype komt.

 

13) Ik denk dat ik een allergie heb, kan ik dan toch een tattoo laten zetten?
Waarschijnlijk wel. Graag zou ik je adviseren om eerst advies in te winnen bij je behandelend arts en het voor te leggen dat je een tatoeage wilt, en dan zijn/haar advies te volgen.

 

14) Ik wil graag een afspraak maken? Hoe kan ik dat het beste doen?
Een afspraak kun je maken via WhatsApp, sms, mail, Facebook of telefonisch. Kijk voor de openingstijden onder het kopje contact wanneer de studio geopend is. Onze voorkeur gaat uit naar een whatsapp en dan kunnen we een afspraak inplannen. Whatsapp is de meest snelle manier. 

 

15) Hoe gaat het verder in zijn werk als ik een afspraak wil?

Meestal maken we eerst een afspraak voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kun je al je wensen bespreken en wordt er meestal ter plekke een voorbeeld gemaakt door Martin. Een intakegesprek duurt ongeveer 1 uur. Meestal weet je al wel een beetje wat je zou willen laten zetten. Neem voorbeelden mee. Voor het definitief maken van de afspraak vragen we een aanbetaling. Lees ook de studio regels!

 

16) Ik wil geen intake gesprek maar wel een tattoo, kan dat ook?
Ja dat is mogelijk. Maar er zitten wel een paar eisen aan. We willen dan heel duidelijk weten waar de tattoo moet komen, hoe groot (en niet ongeveer maar je moet dit ook echt gaan opmeten), welke afbeelding/tekst, indien tekst welk lettertype. Duidelijke foto's zodat ik mijn stencil kan maken. Tevens krijg je dan via de whatsapp een betaalverzoek, zodra je die voldaan hebt is de afspraak definitief. Betaal je niet? Dan staat er ook géén afspraak gepland voor je.

 

17) Wat is een minder 'goede' plek voor een tattoo?
Op handen en vingers tatoeëren heeft niet mijn voorkeur aangezien deze plekken snel vervagen. De kans op 'blow-outs' zijn ook heel groot. De tattoo ziet er in het begin mooi uit, maar na verloop van tijd worden deze, vooral op vingers, heel lelijk. Dit komt voornamelijk door de huid die veel beweegt en heel dun is.

 

18) Hoe druk is het in de studio?

Wij werken op afspraak. Dus je hebt altijd een 1 op 1 sessie.

Het komt zelden voor dat er ineens mensen aan de deur staan voor het bespreken van een tattoo. Mocht dit wel het geval zijn, dan regelt Marleen dit en kunnen wij gewoon door gaan met tatoeëren.

 

 

 

 


Piercings

Wij doen ook piercing projecten natuurlijk! Hier hebben we speciale prijzen op aanvraag voor. Wij piercen alleen met Titanium sieraden om de kans op allergische reactie zo klein mogelijk te houden en niet met chirurgisch staal (zoals vele andere piercing studio’s). Hierdoor zijn onze prijzen misschien iets hoger maar leveren wij wel kwaliteit! Voor advies en andere vragen, kom gerust langs of maak telefonisch een afspraak.

 

1) Doet het zetten van een piercing pijn?

Dat is voor iedereen verschillend. De plaats van de piercing en waardoor heen geprikt moet worden hebben allemaal invloed op de 'pijn' die het doet. Wees slim en ga niet eerst op internet kijken/zoeken...daar vind je de meest enge dingen, die helaas niet helemaal waar zijn. 

 

2) Wat mag ik wel / niet na het zetten van een piercing?

Je krijgt bij het plaatsen van een piercing een brief mee, waarin staat wat je wel en niet moet doen. Er zijn een aantal dingen die je moet voorkomen zoals naar een zwembad of sauna gaan.

 

3) Hoe weet ik of mijn piercing ontstoken is?

Als de piercing roder is dan normaal, hard aanvoelt, heel veel pijn doet en er pusvorming is, dan kun je er wel vanuit gaan dat de piercing ontstoken is. Mocht dit het geval zijn, of twijfel je enorm, neem contact op met de huisarts er vertel dat je een piercing hebt laten zetten. Verwijder de piercing niet zelf maar laat dit doen door de huisarts of door de piercer.

 

4) Hoelang duurt het voordat een piercing is genezen?

Dit is afhankelijk van de plaats van de piercing. De kortste periode is ongeveer 6 weken, maar andere plaatsen op/in het lichaam duren tot 9 - 12 maanden. Tevens is het sterk afhankelijk hoe de piercing verzorgd wordt en hoe snel jezelf geneest.

 

5) Hoe moet ik mijn nieuwe piercing verzorgen?

Voordat de piercing gezet wordt krijg je instructies over de verzorging van de piercing. Dit is namelijk ook afhankelijk van welke piercing je laat zetten. Als je na het piercen naar huis gaat krijg je nog een formulier mee waarin je alles kunt nalezen, over de verzorging van je piercing. Mocht je vragen hebben kun je altijd contact opnemen en dan vertellen wij wat je wilt weten.

 

 6) Zijn er kansen op infectie?

De kans dat je infectie oploopt is klein. We werken met steriele sieraden, naalden en tangen. De nazorg is ook erg van belang. Raak je piercing niet met vuile handen aan. Ook al zien je handen er niet vies uit, blijf er zoveel mogelijk vanaf en mocht je er toch aan willen zitten, was je handen voordat je iets met de piercing gaat doen.

Mocht je twijfelen of je infectie hebt opgelopen neem dan contact op met de huisarts en vraag wat je moet doen.

Langskomen in de studio mag uiteraard ook en dan geven wij advies.

 

 7) Werken jullie schoon en steriel?

Alle materialen die we gebruiken bij het zetten van een piercing, zijn steriel. De naalden zijn gesteriliseerd aangeleverd en de sieraden steriliseren we zelf met onze gecertificeerde autoclaaf. Naalden en sieraden mogen niet worden hergebruikt! Mocht je meer hierover willen weten kom gerust langs, dan leggen we je alles uit.

 

8) Ik wil een nieuw sieraad, wanneer mag ik deze wisselen?

Zolang je nog niet genezen bent, kun je het beste de piercing laten zitten. Mocht je toch willen wisselen van sieraad, kom langs en we bekijken de mogelijkheden. Ben je volledig genezen? Dan kun je je sieraad zelf wisselen. Vind je dit eng of heb je liever dat wij dat doen, kom langs in de shop en wij wisselen het sieraad voor je tegen een kleine vergoeding.

 

9) Met welke sieraden wordt een piercing geplaatst?

Zelf gebruik ik alleen titanium sieraden om de piercing te zetten. Ik zet alleen met titanium om een allergische reactie zoveel mogelijk te voorkomen. Na genezing kun je ook chirurgische staal gebruiken als je dat wilt en als je zeker weet dat je daar geen allergie voor hebt.

 

10) Vanaf welke leeftijd mag ik een piercing laten zetten?

Piercen mag al vanaf 12-jarige leeftijd. Vanaf 12 t/m 16 jaar mag je een piercing laten zetten MET toestemming van je ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger (voogd). Deze moeten ook het toestemmingsformulier tekenen, dus zorg dat je met hen naar de studio komt.

Vanaf 16 jaar mag je piercings laten zetten ZONDER toestemming van ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger (voogd). 

Voor alle leeftijden geldt een legitimatieplicht. Neem dus altijd je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs mee.

 

11) Werk je alleen op afspraak of kan ik zo langskomen?

We piercen alleen op afspraak. Kijk onder het kopje contact hoe je me kunt bereiken en voor de openingstijden. 

 

12) Binnenkort een operatie ondergaan of moet je in de MRI?

Tijdens een operatie of een onderzoek in de MRI moet je alle piercings verwijderen. Als deze nou net gezet zijn zou het kunnen betekenen dat het gaatje dichtgroeit, en dat is natuurlijk zonde. Nu kun je bij ons bioplast piercings kopen. Deze piercingsieraden zijn volledig van kunststof. Deze worden vaak wel goedgekeurd om in te houden bij een ziekenhuisopname of bij een onderzoek in de MRI. Overleg wel voor de zekerheid met je behandeld arts.

 

13) Titanium sieraden vind ik niet zo mooi om te zien, kun je ook met andere sieraden een piercing zetten?

Nee ik zet alleen met titanium. Wel heb ik verschillende sieraden van titanium. Goudkleurig titanium, titanium met diverse steentjes, zwart gekleurd titanium en regenboogkleuren titanium. Niet voor alle piercings heb ik alle gekleurde titanium sieraden, maar wil je iets anders? Vraag ernaar in de studio of als je een afspraak maakt. Dan kan ik zorgen dat alles klaarligt als je komt. 

 

14) Ik heb zelf een sieraad gekocht maar kan deze zelf niet vervangen, doen jullie dat ook?

Ja ik wil je sieraad best vervangen. Als je het sieraad niet bij mij gekocht hebt reken ik wel een kleine vergoeding om deze te plaatsen. Koop je bij mij je nieuwe sieraad? Dan betaal je alleen de prijs van het sieraad en zet ik het erin voor je.

 


Permanente Make-up

Wij zitten ook permanente make-up. Voor advies en andere vragen, kom gerust langs of maak telefonisch een afspraak. Tijdens het gesprek heb ik een aantal vragen voor je over onder andere de gezondheid en wat je wensen zijn. Dit nemen we samen nauwkeurig door en komen we tot een afspraak voor het zetten van de permanente make-up.

 

1) Doet het zetten van een parmante make-up pijn?

Dat is voor iedereen verschillend. De plaats van de permanente make-up is wel van belang voor het gevoel. Maar ook dit verschilt enorm van persoon tot persoon.

 

2) Wat mag ik wel / niet na het zetten van een permanente make-up?

Je krijgt na het plaatsen van de permanente make-up een brief mee, waarin staat wat je wel en niet moet doen. Er zijn een aantal dingen die je moet voorkomen zoals naar een zwembad of sauna gaan.

 

 

3) Hoelang duurt het voordat de permanente make-up is genezen?

Dit is afhankelijk van de plaats van de permanente make-up.  Je moet ongeveer reken op 10-14 dagen, dan voel je er niets meer van en is de huid genezen. De onderliggende huid is dan nog niet volledig genezen, dit duurt ongeveer 4-6 weken. Ook dit is wel afhankelijk van meerdere factoren.

 

4) Hoe moet ik mijn permanente make-up verzorgen?

Na het behandelen krijg je een brief mee wat je wel en wat je niet mag doen. Dit zijn allemaal adviezen voor het beste resultaat. Tevens krijg je altijd nazorgcrème mee die je moet gaan gebruiken voor het beste resultaat. Mocht je vragen hebben kun je altijd contact opnemen en dan vertellen wij wat je wilt weten.

 

5) Op welke plekken kan permanente make-up worden aangebracht?

Ik pigmenteer (zo heet het officieel) wenkbrauwen, oogleden en lippen.

 

 

6) Zijn er kansen op infectie?

De kans dat je infectie oploopt is klein. We werken met steriele naalden. De nazorg is ook erg van belang. Raak je permanente make-up niet met vuile handen aan. Ook al zien je handen er niet vies uit, blijf er zoveel mogelijk vanaf en mocht je er toch aan willen zitten, was je handen en behandel je permanente make-up met een wattenstaafje.

 

 

7) Hoe lang blijft de make-up zitten?

De permanente make-up blijft iegelijk maximaal 3 jaar zitten. We noemen het permanente make-up maar eigenlijk is het semi permanente make-up. Uiteindelijk verdwijnt het helemaal. De eyeliner is meestal wel een permanente make-up, dit komt doordat de ooghuid heel erg dun is, en je heel snel te diep pigmenteer, waardoor je tatoeëert en het blijft zitten.

 

8) Vanaf welke leeftijd mag ik permanente make-up laten zetten?

Permanente make-up mag al vanaf 12 jarige leeftijd. Vanaf 12 t/m 16 jaar mag je permanente make-up laten zetten ALLEEN MET toestemming van je ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger (voogd). Deze moeten ook het toestemmingsformulier tekenen, dus zorg dat je met hen naar de studio komt.

Vanaf 16 jaar mag je permanente make-up laten zetten ZONDER toestemming van ouder(s) of wettelijk vertegenwoordiger (voogd). 

Voor alle leeftijden geldt een legitimatie plicht. Neem dus altijd je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs mee.

 

9) Werk je alleen op afspraak of kan ik zo langskomen?

We zetten permanente make-up alleen op afspraak. Kijk onder het kopje contact hoe je me kunt bereiken en voor de openingstijden. 

10) Ik geef 'garantie' op permanente make-up. Dat wil zeggen dat ik een nacontrole doe tussen de 4-6 weken na het zetten van de permanente make-up. Dan werk ik eventuele oneffenheden of plekjes bij op mijn kosten. Heb je na 8 weken na het zetten géén nieuwe afspraak gemaakt, dan vervalt het recht op gratis nacontrole. Na 8 weken reken ik de volledige prijs voor de nacontrole.